Avioane ultrausoare

In ultimii ani, avioanele ultrausoare au devenit tot mai numeroase, chiar si in Romania. Ele sunt in continua expansiune nu doar din placerea de a zbura, ci mai ales pentru nevoia si usurinta deplasarilor. Odata cu introducerea materialelor compozite de ultima generatie in aviatia ultrausoara, aceste avioane au devenit atat de rapide si economice incat cifrele sunt chiar greu de crezut: practic cu un astfel de avion poti ajunge de la Piatra Neamt la Bucuresti intr-o ora sau pana la mare in mai putin de o ora si 30min, cu acelasi consum de benzina (de peco), ca si cum ai merge cu o masina normala, iar la o viteza de zbor economica de 170km/h, consumul e ca si al unui scooter.

Oricine poate deveni pilot de avioane ultrausoare daca urmeaza niste cursuri de pilotaj organizate de un instructor autorizat si este declarat admis in urma unor examene.

  • JMB VL3 Cel mai rapid si in acelasi timp cel mai economic avion ultrausor "side by side". Atragator si bine finisat, are niste masuri de siguranta in plus fata de celelalte avioane.

  • Polaris FK14 Foarte economic, cu o viteza de croaziera ridicata. Are un flaps foarte eficient care permite aterizarea si decolarea la cele mai mici viteze (55km/h).
  • Dynamic WT9 Este cel mai bine finisat ULM. Optiunea RLG are cea mai eficienta suspensie dintre toate avioanele ULM. Are o foarte buna manevrabilitate si precizie in comenzi.  • FlightDesign Dintre avioanele cu aripa sus, are cele mai remarcabile performante, totodata fiind si cel mai bine vandut. Astfel de avioane pot zbura cu usa deschisa si astfel se pot efectua salturi cu parasuta din el, lansa fluturasi si se preteaza bine pentru fotografii aeriene.

Am prezentat aceste avioane dupa ce le-am testat si pentru mai multe detalii, ma puteti contacta.